שמן ארגן -
שם בוטני: ARGANIA SPINOSA
שמן הארגן מכונה בעברית גם "שמן מרוקאי". השמן מופק מאגוזיו של עץ דוקרני הגדל בדרום מערב מרוקו ומגיע עד גובה של 10 מ'. לשמן טעם הדומה לטעם אגוזי הלוז.
הליך עשיית שמן הארגן הוא מוזר ביותר. העץ מגדל פירות אשר האדם אינו אוכל, אך העיזים כן. למעשה, הפרי הינו רך ועסיסי אך הוא מכיל בתוכו זרע אגוזי קשה. העיזים אוכלות את כל הפרי ופולטות את האגוז הקשה אשר אינן יכולות לעכל.
התושביים המקומיים, נוהגים לאסוף את פליטת העיזים, ליבשם בשמש ולעבדם לשמן לאחר יבושם.
ההליך הזה והמיעוט של האגוזים גורם למחירו הגבוה של השמן.
השמן סמיך וצבעו מעט אדמדם. מאחר ומעט מאד מכירים את צורתו המקורית, ומאחר ומכירו יקר, סוחרים ממולחים מזייפים אותו בקלות רבה באמצעות פפריקה או צבע כתום אכיל.
בדרום-מערב מרוקו, משמש השמן לתבלון ומאכל (נסו מספר טיפות בקוסקוס ותווכחו). במהלך עשיית השמן נוצר משקע חום המהווה מעדן לתושבים המקומיים.
בתעשיית השמנים והקוסמטיקה, השמן נחשב ליוקרתי במיוחד. במיוחד לאור העובדה שהוא יעיל בטיפולי בפצעי עור, פסוריאזיס, אקזמות שונות, קשקשת ונשירת שיער.
השמן עשיר בויטמין E, סרוטן וחומצות שומן חיוניות.
ברפואה משמש השמן להורדת כולסטרול, להמרצת מחזור הדם, לטיפול בפסוריאזיס ונגעי עור שונים.
מומלץ לקנות את השמן אצל משווק אמין.
מחיר בקבוק 100 מל הוא 95 ש"ח.
המעונינים לרכוש את המוצר בכמות גדולה יותר מהמצוין – צרו קשר בטל. 09-8820576 או פנו אלינו באמצעות האתר.
כל הכתוב הוא בגדר המלצה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי. יש להיוועץ באיש מקצוע מוסמך טרם הרכישה והשימוש.